Rivierenland - Betuwe - Gelderland

Camping De Schans .... mooi aan het water gelegen

Fietsen, wandelen of een dagje uit

Camping "De Schans" is een ideale uitvalbasis om wat te ondernemen, door de centrale ligging is de omgeving hiervoor zeer uitgebreid. Fietsen of wandelen, Gelderland is prachtig voor iedereen! De Betuwe is één van de mooiste gebieden van Nederland. Vanaf de bloesem tot aan de oogst laten de vele boomgaarden u genieten van een idyllisch plaatje.

Fietsen door de Betuwe over dijken, polderwegen, langs de uiterwaarden en door de bossen

Door de unieke ligging aan de rand van de Betuwe en de voet van de Utrechtse Heuvelrug heeft u volop keuze in het maken van afwisselende fietstochten. Na een ontspannende fietstocht is het dan weer heerlijk genieten op de camping, door de ligging aan het water van de "Rijn" kunt dan nog even tot rust komen door het uitgooien van een "hengeltje" of gewoon genieten van de rust op de camping.

Al fietsend kunt u een route of tocht bepalen met het landelijke fietsknooppuntennetwerk, bij de receptie is een informatiebord geplaatst om uw fietstocht uit te stippelen.

Alvast enkele mooie routes bekijken op internet ...Fietsen in de omgeving.

Door de centrale ligging tussen de Utrechtse Heuvelrug, Bommelerwaard en het land van Maas en Waal gaan deze fietsroute's in elkaar over en is fietsen een plezier.

MTB-routes in Nederland, volgens velen liggen de mooiste mountainbike route op de Utrechtse Heuvelrug. Enkele mooie routes zijn: Amerongen, Austerlitz, Hoge Ginkel, Hoge Vuursche, Kwintelooijen en Leersum. Alles over deze mooie routes en vignet is na te lezen op MTB-Utrechtse Heuvelrug.

MTB - routes vanaf de camping

Wandelen rondom de camping

Een wandeltocht zal u leiden over dijken, polderwegen en langs uiterwaarden door het Gelders Rivierengebied.

Leuk en natuurlijk wandelen over de klompenpaden in Midden Nederland, enkele van deze wandelroutes hebben we alvast voor u hier vermeld : BatouwePad - Marspad - Cotlandenpad - Errecomsepad. Kenmerkend voor de Betuwe zijn de talloze boomgaarden met al zijn fruit, w.o. kersen, pruimen, appels en peren. Bij steeds meer boomgaarden en stalletjes worden al deze verse producten direct verkocht.

Naast de mooie omgeving van de Betuwe ligt de Utrechtse Heuvelrug op wandelafstand van de camping, mooie wandeltochten maken door de bossen, o.a. het Amerongse Bos, Natuurpad "Pr8tige Heuvelrug" Kwintelooijen of bezoek het Militaire Ereveld Grebbeberg.

Wandelroutes in het Rivierenland

Buren - Oranjestad

Buren mag zich Oranjestad noemen, in 1551 trouwde Willem van Oranje met Anna van Buren. Koning Willem Alexander en koningin Maxima zijn hierdoor graaf en gravin van Buren.

Door de rijke geschiedenis van Buren en de mooie omgeving zeker een aanrader om eens te gaan bezoeken. Maak een mooie wandeltocht langs historische gebouwen, bezoek het Oranjemuseum, het Weeshuis of het Marechausseemuseum.

Meerdere terrassen -in de zon of aan het water- dragen bij aan het ultieme vakantiegevoel.

Meer in de omgeving: