K
O

Corona - Cofid-19

Coronavirus (Cofid-19)

Op onze camping volgen we de ontwikkelingen rondom het coronavirus. We volgen de adviezen van het RIVM en houden ons aan de richtlijnen en maatregelen die worden afgekondigd.

We doen er alles aan om onze gasten en medewerkers een veilige omgeving te bieden. We willen dat je met een gerust gevoel aan jouw vakantie kan beginnen en een fijn verblijf bij ons hebt.

Momenteel hebben we nog geen negatief reisadvies en kan je zo lang dit is, bij ons de vakantie komen vieren. We bekijken per dag de situatie en houden ons aan de afgekondigde maatregelen.

Wat doen we .....

Op het gebied van hygiëne .....
Naast de uitgebreide handen wassen instructie voor zowel personeel als onze gasten, worden er extra schoonmaakrondes ingelast. Ook worden items die veel aangeraakt worden zoals deurkrukken, doucheknoppen, kranen, wc brillen, prullenbakken extra ontsmet met alcohol. Zorg dat u zelf ook desinfectiemiddelen o.a. desinfecterende handgel bij u heeft.

Contact met ons .....
Contact met de receptie willen we tot een minimum beperken. Daarom gaat de receptie beperkt open. Heb je een vraag, dan kan je ons telefonisch of via deurtelefoon bereiken. We vragen jou om de aanbevolen afstand van 1,5 meter in acht te nemen als je een vraag hebt voor ons of onze collega’s op het terrein. Handenschudden laten wij even achterwege.

Bij een lockdown volgen we de richtlijnen en zal het nodig zijn dat u de camping behoort te verlaten.

Uw reservering omboeken i.v.m. het coronavirus .... (neem hiervoor telefonisch contact met ons op)

 • Het is in deze situatie mogelijk om gratis uw reservering om te boeken naar een andere periode.
 • Alleen mogelijk als uw bestaande reservering volledig is voldaan of deze voldaan gaat worden.
 • Heeft u omgeboekt naar een duurdere periode dan betaalt u het verschil bij.
 • Bij een omboeking kan het zijn dat de eerder gereserveerde plaats niet beschikbaar, wij zoeken dan een alternatieve plaats.
 • Omboeken naar een andere periode is mogelijk, de periode waarnaar u kunt omboeken dient te vallen binnen één jaar van de oorspronkelijke reservering.

Annuleren vakantiereserveringen ....

Wij zijn aangesloten bij onze organisatie Hiswa-Recron en volgen de Recron-voorwaarden bij annuleringen.

 update 23-3-2020

Momenteel zijn er nog geen beperkingen over het open gaan van onze camping, wel hebben we ons te houden aan de voorschriften en gestelde eisen van de overheid. Voor uw en onze veiligheid hebben we deze nog aangevuld.

 • De toeristische plaatsen (zonder boeking) worden tot later te bepalen datum niet ingenomen.
 • Seizoen- en voorseizoenplaatsen, stacaravans en chalets kunnen vanaf 28 maart worden gebruikt/ingenomen.
 • Het gebruik is alleen voor de "vaste" gezinsleden toegestaan.
 • Wij verzoeken onze gasten geen bezoek te ontvangen op de camping.

update 24-3-2020

Op 24 maart jl. zijn er door de overheid/belangenorganisatie extra voorwaarden gesteld c.q. nader uiteen gezet over het gebruik van de sanitaire voorzieningen. Wij gaan deze vandaag nader bekijken en zo nodig in overleg met de desbetreffende instanstanties welke ons hierin kunnen adviseren. Wij komen hier later nog op terug.

Zoals wij nu verwachten zal er voor het gebruik van de sanitaire voorzieningen eenzelfde deurbeleid moeten gaan gelden als bij de supermarkten, met die verstande dat er maximaal 2 personen in een ruimte mogen verblijven. Voorlopig gaan we nog even uit van 1 persoon per afdeling, dit in verband met de vrije passeerruimte van 1,50 mtr. Om ons volledig te kunnen richten op het schoonhouden en maken van de sanitaireruimte zal alleen het sanitair geopend zijn in het hoofdgebouw.

Stacaravans en/of chalets kunnen alleen gebruik maken van de eigen sanitaire voorzien, hierdoor zal het gebruik van de openbare voorzieningen beperkt worden. 

Gebruikt u als kampeerder uw eigen toiletvoorziening, de uitstortruimte is hier een ruimte waarin u altijd alleen terecht kunt.

update 25-3-2020

Onze branche is momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een voucherregeling voor de vakantiereserveringen, binnenkort kunt u hierover meer lezen op onze website hoe wij als camping Verkrema / Camping De Schans hierin mee gaan.

Morgen 26 maart vergaderen de 25 veiligheidsregio's over toerisme en recreatie. Het kabinet heeft deze veiligheidsregio's meer bevoegheid gegeven om in de regio's noodmaatregelen te nemen. Er blijken enkele regio's te zijn die voornemens zijn om het besluit te nemen om in de hele regio het toerisme in te dammen door alle vakantieparken en campings te sluiten. Zodra hier meer duidelijk over is vind hier de informatie.

update 25-3-2020

Aan het einde van de middag (26-3-2020) hebben alle 25 veiligheidsregio's vergaderd over recreatie en toerisme, deze hebben besluiten en maatregelen genomen over het sluiten of open blijven met maatregelen van campings en vakantieparken. Vandaag worden wij verder geinformeerd door onze belangenorganistie Hiswa-Recron.

Voorlopig hebben we tal maar maatregelen getroffen om momenteel beperkt open te gaan;

 • Alleen kampeerders zijn welkom / bezoekers ontvangen is niet toegestaan
 • Eigenaren/gebruikers van stacaravans / chalets dienen alleen gebruik te maken van de eigen voorzieningen, gebruik van de openbare voorzieningen is niet toegestaan.
 • Momenteel is per afdeling 1 toilet beschikbaar, wij gaan nog onderzoeken hoe we dit kunnen gaan verhogen.
 • Op dit moment hebben wij de douches nog gesloten vanwege de 1,50 mtr. voorwaarde, wij kijken naar een oplossing.
 • Toercaravaneigenaren adviseren wij om zoveel mogelijk (indien aanwezig) gebruik te maken van eigen voorzieningen, de uitstortplaats voor chemische toiletten is open en alleen toegankelijk voor 1 persoon.
 • De vaatwasplaats is open voor max. 1 gebruiker gelijktijdig.
 • Centraal tussen de sanitaire voorzieningen is handzeep aanwezig, was voor en na gebruik min. 30 sec. uw handen.
 • Per toiletafdeling is desinfectiemiddel aanwezig in een spuitbus, gebruik dit alleen in deze ruimte.
 • Per toiletafdeling is een emmer geplaatst met schoonmaakmiddel (welke wij regelmatig verversen) voor het reinigen van de deurklinken, toiletbrillen en toiletrolhouder.
 • Als wij extra schoonmaken sluiten wij kort de ruimte.

update 27-3-2020

Naar aanleiding van de berichtgevingen op radio hebben wij vanmorgen nog contact opgenomen met onze gemeente, deze heeft voor dit weekend nog geen wijzigingen aangebracht op het landelijk beleid en handhavingsbesluit opgesteld door de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Volgende week kan het mogelijk zijn dat deze instantie of de gemeente nog komt met een aanvullende wijziging. Momenteel kunnen we voor dit weekend nog open volgens de eerder vermelde aanvullende maatregelen.

update 27-3-2020